MANUSCRIPTBEGELEIDING

Wat is er mogelijk en wat kost het?

Ik zet de zaken even op een rij.

- Een quickscan  voor €160,- ex BTW. Bij een quicksscan lees ik de eerste 5000 woorden en geef je aanwijzingen over het verbeteren van je stijl, voor welke doelgroep je boek geschikt is en welke uitgevers je eventueel kunt proberen. Meestal is zo'n rapport een bladzijde of drie, maar het kan ook langer worden. Ik zag net in mijn archief eentje van zes bladzijden.

- Bij een uitgebreid Leesrapport van €475,- ex BTW werk ik je hele manuscript door en krijg je een uitgebreid verslag met verbeterpunten. Het is handig als je eerst een synopsis schrijft zodat ik een goed overzicht heb van jullie verhaal. Dat geldt voor een lengte van 40.000 woorden. Bij langer wordt dat overeenkomstig meer.

- Intensieve begeleiding €800,- ex BTW: ik lees dan je hele manuscript door en ga samen met jullie aan het verhaal schrijven. Ik help jullie met het opbouwen van spanning, let op regellengte en dialoog, de opbouw van de plot. Je herschrijft dan stukjes op mijn aanwijzingen en mailt die naar mij  toe.
Ik geef dan commentaar terug. We gaan ook zorgen dat er een goed lopende synopsis komt. vaak is dat namelijk het enige stuk tekst dat uitgevers lezen.
Aan het eind kom je bij mij langs op mij atelier in Utrecht of mijn woning in Amersfoort en dan bespreken we het een middag na.
Onder vier ogen werkt weer heel anders dan mailen. De intensieve begeleiding duurt twintig werkuren en daar zit ook mijn leestijd in. Ik lees  gelukkig behoorlijk snel.

- Manuscriptenhulp voor €250,- ex BTW. Dat is weer onder vier ogen op mijn atelier. Jullie komen met vragen over het schrijven en het manuscript en ik help jullie dan met tips. Laten we zeggen een minicursus Young Adult of fantasy schrijven?
Gewoonlijk duurt dat van 13.00 tot 17.00 en als het goed gaat zijn we alle twee bij het eind uitgeput. Zo'n sessie is behoorlijk intensief.

- E-boeken maken en uploaden, een geschreven cursus van €150,- ex BTW.
In deze cursus leer hoe je een tekst geschikt kunt maken voor Smashwords, Amazon en Calibre. Dat luistert nogal nauw en als je het zelf probeert, stuit je op een steile leercurve en grote hoeveelheden foutmeldingen. Geloof mij, ik spreek uit ervaring. Voor elke verspreider moet je de tekst anders aanleveren.
Ik heb intussen zo'n 64 boeken op Smashwords en amazon staan https://www.smashwords.com/profile/view/taisteng
Met Smashwords wordt je boek meteen ook verspreid bij Kobo, iTunes en bol.com. Met die combinatie heb je alles wat nodig is voor de Nederlandse markt. Amazon.nl vult de laatste gaatjes op.
Ten slotte kun je met het gratis programma Calibre een persoonlijke versie van je e-boek maken als je het los wilt verkopen op je site. De cursus is een recepten boek dat je nauwkeurig moet volgen. Mocht je toch nog op problemen stuiten dan mag je mij altijd mailen.


 Het kan zijn dat je andere wensen of een ander budget hebt.
Ik ben flexibel: meestal weet ik samen met een klant wel een vorm te vinden.