ALLE GRIEZELBOEKEN
op min of meer chronologische volgorde

                                                     terug naar homepage

 

De beschermgeest

de beschermgeestUitgeverij; de Fontein
ISBN: 9026130694
`En neem die rothond van je mee,'gromt de concierge, `voor hij alles onderpoept.' Hij drukt de hondenketting in Franks hand.
`Maar Keler is mijn hond helemaal niet!' protesteert Frank. `Hij hoort juist bij mijn grootste vijand!'
Ìk bescherm je,'zegt de hond en ineens heeft hij de fonkelende ogen van Franks geest. ``Ik vervul al je wensen en je hoeft nooit meer bang te zijn. Hij grijnst hij al zijn tanden bloot.  `Behalve voor mij dan.'

Het is zo oneerlijk! Frank wilde enkel een beschermer, iemand die al dat ellendige gepest kon stoppen. Maar ja, het blijft riskant om magie te gebruiken. Zelfs al is het maar een spreuk uit een computerspelletje...


Duizend eilanden ver


duizend eilanden ver Uitgeverij: de Fontein
ISBN: 902611933x
`Woont hier misschien een zekere Stella?'
Neil verstijft als hij de naam van zijn moeder hort.
`Nee, sorry,' liegt hij, `niemand hier die zo heet.'

Neils moeder is een vluchtelinge uit een ver en vreemd land. Van de de Duizend Eilanden waar alle schepen van goud zijn en witte haaien de kuddes zeekoeien hoeden.
Haar oude familie wil haar terughebben. Tot elke prijs.DE ONDIERENTUIN
                                          
Verboden vingers te voeren

tmp10 ISBN: 90 669 2338 5
Leeftijd: 7+
AVI: -
Prijs: € 12.95


'Mag ik een piepie klein pinkje van je ?' zeurt de waaktrol. 'Je hebt er toch twee?'
Vicent schudt zijn hoofd. 'Je weet wat de regels zijn. Het is streng verboden de dieren vingers te voeren.'
Achter het bordje TOILET DEFECT ontdekt Vincent een geheime afdeling van de dierentuin: de ondierentuin. Er wonen dieren die bijna niemand ooit heeft gezien. De waaktrol ziet er woest uit, maar is gelukkig niet zo slim. Op het blauwgestreepte konijn is Vincent meteen verliefd. Dit is het zachtste en liefste konijn van de wereld, vindt hij. Totdat het volle maan wordt'


Aaien op eigen risico


aaien op eigen risicoUitgeverij: Leopold
 ISBN: 90 258 4080 9
Serie(s): De Ondierentuin
Leeftijd: 8+
AVI: 8
Prijs: € 12.95

De ochtendgaal is zo zeldzaam dat er maar een per land voorkomt. Als hij uit de ondierentuin gestolen wordt, gaat er iets vreselijk mis met Nederland...


DE GRIEZELKLAS
Bloedzusters


bloedHet vampiermeisje knijpt keurend in Merals arm. "Lekker, mollig. Jij zit vast barstensvol bloed. Ik denk dat ik jou als nieuwste zusje neem." Meral rukt zich kwaad los. "Ga toch zonnebaden!" Het is Merals eerste dag in de griezelklas en ze zit al tot haar oren in de problemen. De vampierzusjes Vlad willen haar absoluut als derde familielid. Alleen: vampiers krijgen geen zusjes. Die maken ze. Met een stevige beet in de nek. En daar voelt Meral niets voor. Kan Meral ontsnappen aan de vampierzusjes, waarmee ze elke dag in de klas zit?

ISBN: 90 6692 190 0
Prijs:
Leeftijd: 9+
Uitgeverij: Elzenga


Langs de duisterweg

"Het is duizend maal veiliger een schorpioen te kussen," zo waarschuwt de Necronomicon, "dan ook maar één stap op de Duisterweg te zetten". Meral en Carmilla hebben weinig zin in het jaarlijkse schoolreisje van de griezelklas. Ze besluiten daarom wat leven in de brouwerij te brengen. Hagar weet een ideale spreuk, die van een vervloekt zwaard afkomstig is. De spreuk brengt hen naar de Duisterweg. Maar of iedereen daar zo blij mee is?

ISBN: 90 6692 212 5
Prijs: +/- € 11,32
Leeftijd: 9+
Uitgeverij: Elzenga


Het derde antwoord

"Meral," fluistert een stem vlak achter het heksenmeisje. "Ja, wat moet je?" zegt Meral en ze draait zich met een ruk om. Niemand. Het pad is leeg. Maar dan knarst het grind en er verschijnt een enorme pootafdruk. Meral weet duivels goed hoe zwarte magie werkt. Een onzichtbaar monster achtervolgt haar. Als je het drie keer antwoord geeft, mag het je verscheuren. En Meral heeft al twee keer iets teruggezegd ...

ISBN: 90 6692 226 5
Prijs: +/- € 11,32
Leeftijd: 9+
Uitgeverij: Elzenga Gruwelgeintjes

gruwel"Ik heb de hele wijk in kikkers veranderd!" jammert Meral. "Het ging heus per ongeluk." "Dat is niet zo mooi," knikt Crom. "ALs meester Rudolf het merkt, laat hij je de eerste honderd jaar nablijven. Maar geen paniek. Ik ken iemand die je beslist kan helpen." Crom tekent met krijt een magische cirkel op de vloer. "Het is vrij riskant. Loki heeft een nogal eigenaardig gevoel voor humor. En hij is dol op gruwelgeintjes." Hij kijkt Meral aan. "Toch maar proberen?" Meral zucht diep. "Liever niet, maar als het niet anders kan ..."

ISBN: 90 6692 248 6
Prijs: +/- € 11,32
Leeftijd: 10+
Uitgeverij: Elzenga


Heksenbaantjes

‘Ik kan je wereldberoemd maken, Meral.’ De magiër glimlacht. ‘Welke popgroep bewonder je het meest?’ ‘Eh, het Enkmeder Feeksenkoor.’
‘Perfect, vanaf morgen ben jij hun leadzangeres.’ ‘Maar ik kan niet zingen!’ ‘Dat maakt helemaal niks uit.’ Het duizelt Meral. Een eigen cd. Optreden in de Kuip. Yes! De magiër praat verder, maar Meral hoort hem amper. Ze is te vol van haar toekomstige carriëre. 'Als je even je handtekening zet? En een druppel bloed graag.’

ISBN: ?
Prijs: +/- € 11,12
Leeftijd: 9+
Uitgeverij: ElzengaZwartekattenkwaad


zwarte kattenkwaad
ISBN: 90-258-3481-7
Verschenen bij uitgeverij Elzenga
Verschenen in 2002

"Donder op!" krijst Meral en ze mept woest met haar bezem. "Ik wil geen heksenkat meer!"
De kat likt met zijn slangentong over zijn snorharen. "Ik vrees dat je het nog niet helemaal begrijpt, Meral," zegt hij poeslief. "Heksen houden geen katten, katten houden heksen."

En heks zonder kat is als een weerwolf zonder wenkbrauwen. Meral is dan ook dolblij als ze de kat van haar dode heksenoma erft. De kat heeft echter zijn eigen duistere plannen met zijn nieuwe bazin. Snorrend op Merals schoot liggen, hoort daar niet bepaald bij.


Koemest en paddenbloed

koemest en paddenbloed


De brug van de stollende dromen

de brug
Middernacht discoshow

                                                                     
DE ZWARTE SPIEGEL
De wolven van Rome

wolvenMark deinst met een kreet van afschuw terug. ‘Jij kan hier helemaal niet zijn! We hebben je zelf begraven.’ De soldaat leunt op zijn speer. De aarde van het graf kleeft aan zijn handen. Onder de wolvenkop flikkeren zijn groene ogen. Als Mark en Wendy een vreemde man achtervolgen, vallen ze dwars door een tijdspiegel. Die brengt hen in de tijd van de Romeinen. Alleen door een tweede spiegel kunnen ze terugkeren. Die spiegel bevindt zich echter in het paleis van keizer Nero, de gevaarlijkste man van Rome. Dat een weerwolf Mark en Wendy volgt, maakt de zaak niet eenvoudiger.

ISBN: ?
Prijs: +/- € 12,49
Leeftijd: 9+
Uitgeverij: Elzenga


 Het goud van de Farao

De zwarte spiegel heeft Mark en Wendy naar de tijd van de farao's geslingerd. In het dorp van de grafbouwers hopen ze veilig te zijn. Tot ze ontdekken dat de dorpelingen niet alleen grafbouwers zijn ...

ISBN: 90 6692 317 2
Prijs: +/- € 12,49
Leeftijd: Vanaf 9 jaar
Uitgeverij: ElzengaGRIEZELIG ENGELS

Monsters and mermaids

monsters
Do you want a glass of blood?

koemest


JE EIGEN GRIEZELVERHAALDe beet van de demon

Dit is een bijzonder boek van het GG. In dit boek beslis jij wat de hoofdpersoon gaat doen. En dat is soms verdraaid griezelig. Durf je de uitdaging aan? Ben jij een echte griezelaar?
Jaaps stokoude oom ligt op sterven. Jaap verwacht minstens een miljoen te erven.
"Mijn beste Jaap," lacht oom. "Je erft nog geen halve stuiver! Maar als je wilt, kun je mijn baan als griezeldetective overnemen en even rijk worden als ik."
Daar ziet Jaap wel wat in
"Mooi zo," zegt zijn oom. "Dan ben ik je eerste probleem. Jaren geleden heb ik mijn ziel verkocht. En over precies zeven minuten komt een gruwelijk monster hem ophalen..." Nieuw bloed

Dit is een bijzonder boek van Het GG. In dit boek ben jij de baas. Jij beslist wat de hoofdpersoon gaat doen. En dat is soms verdraaid griezelig. Durf je de uitdaging aan? Laat zien dat je een echte griezelaar bent zonder angst... Meestal zijn het wanhopige mensen en niet de monsters die een griezeldetective om hulp smeken. Maar deze keer verloopt het anders.

ISBN:
Prijs: +/- € 11,32
Leeftijd: 9+
Uitgeverij: Elzenga


DUISTERLINGEN

In greep van de duisternis

ISBN:
Prijs: +/- € 6,76
Leeftijd: 10+
Uitgeverij: Elzenga
Maak me niet wakker, alsjeblieft!Het gezicht van de nachtHet hart van de duisternis


Bo565Tosca, Bas en Kim worden door de Mentor ontvoerd naar Yldorgei, het hart van de duisternis. Met de magie van de Walpurgiskinderen hoopt hij de macht te kunnen grijpen op deze plek waar alles wat op aarde gebeurt, wordt gestuurd. Het drietal is in zijn macht. Door hun magie te combineren met slim denkwerk en humoristische invallen, proberen ze hem tegen te houden.

ISBN:
Prijs: +/- € 12,93
Leeftijd: 10+
Uitgeverij: Elzenga


Prooien van de zielzuiger

prooien
 
Voorbij de zerken


Ina moet het Oog van Tiamat gebruiken. Het wordt meteen loodzwaar als ze het opheft en ze voelt de dodelijke kilte door haar leren motorhandschoenen naar binnen dringen. "Toon me onze vijanden," fluistert ze. "Vertel me waar ze Het Boek verborgen hebben." De oogleden schuiven knarsend open. In de zwarte pupil zweeft een blauwe aardbol. "Schiet op!" smeekt ze. "Elke seconde dat ik kijk, kost me een maand van mijn leven...." Voorbij de zerken werd getipt door de Nederlandse Kinderjury 1999.

ISBN: 90 6692 244 3
Prijs:
Leeftijd: 13+
Uitgeverij: Elzenga
Tovertaarten en nachtgluiperds


Volstrekte duisternis, een kookpot boven de open haard, een zwarte panter in plaats van een gezellige kat: dit is geen gewoon huis. Daar zijn Fred en Herman snel achter. Fred wil zo snel mogelijk weer naar buiten. Maar Herman rust niet voordat hij zo'n geheimzinnig boek heeft meegenomen. Dat had hij beter niet kunnen doen.

ISBN: 90.276.3921.3
Prijs: +/- € 8,95
Leeftijd: Vanaf 9 jaar
Uitgeverij: ZwijsenVerboden voor mensen


Dode ogen

tmp7

ISBN: 90 6692 182 X
Uitgeverij Elzenga

De lichtflits verblindt Arno. Als hij weer kan zien,  vult een reusachtig gezicht de spiegel. Een woest gelaat met zware oogleden en pikzwarte wenkbrauwen. De mond spert zich open: tussen de tanden kronkelen bleke cobra''s. Arno deinst achteruit. "Van mij,", sissen de slangen. "Geef me je hart, je vlees, je brein." Armen zwiepen uit de spiegel, mager als van een skelet. Een kromme nagel tikt Arno''s rechteroog aan, een tweede haakt zich in zijn linker. "Laat mij in je lichaam!"
De wortels van het Woud
                             
    
                              wortelstmp6
Uitgeverij Elzenga
 Verschenen in 1997
Damon vindt het maar onzin, al die verboden van zijn ouders. Hij mag niet in het maanlicht staan, en nooit met blote voeten in het zand. Nonsens, larie. Hij doet het toch!
Binnen enkele seconden beginnen zijn tenen te tintelen. Snel volgt een hevige jeuk. Kramp, een eerste pijnscheut. Maar Damon wil niet opgeven. Hij zal bewijzen dat het bijgelovig gedoe is.
Met moeite kan hij zijn voeten uit het zand losrukken. En dan ziet hij zijn tenen: ze zijn minstens tien centimeter langer geworden en eindigen in kronkelige spitsen... Klauwen van ijs


tmp11
Uitgeverij Elzenga
Verschenen in 1997
Drie meisjes staan om het magische boek.
"Zullen we deze geest oproepen?" Tess wijst het plaatje aan.
"Niet Teinashu! Het is al gevaarlijk om zijn naam uit te spreken."
"Maar je deed het zelf. Je riep..."
"Hou je mond, stommeling! Zeg die naam nooit meer. Roep maar een lagere geest op uit het laatste hoofdstuk."

Even later schrikt de Heer van het IJs wakker uit een jarenlange sluimer. Iemand heeft zijn naam uitgesproken en dat hoort een god altijd. En hij ziet drie meisjes en een magische cirkel en hij weet dat zij hem binnenkort zullen bevrijden.

Maar de meisjes weten nog van niets...


De toren van de woestijngeesten

de toren van de woestijngeesten                                               

Het spoor van de spookvos

Suns vader is al vier jaar dood. Maar Sun en zijn zus Joko missen hem nog elke dag. De moeder van Sun is met de smid getrouwd. Dat is de gemeenste kerel van het dorp. Hij is slecht voor Sun en zijn zus Joko en voor zijn moeder. En hij probeert het land van zijn buurman in te pikken. Tot de spookvos en rechter No hem een lesje leren. Dit verhaal speelt zich af in Japan, lang geleden.

ISBN: 90.276.2906.4
Prijs: +/- € 8,39
Leeftijd: Vanaf 9 jaar
Uitgeverij: Zwijsen

De vreselijke prijs

Bo 530Stef heeft de hoofdprijs gewonnen: een beeldje van een wolfshond met de kop van een mens. "Ik zal je beschermen," belooft het aan Stef. "Ik neem wraak op al je vijanden." Zo'n vriend lijkt misschien prettig, maar Stef krijgt zijn hulp niet voor niks!

ISBN: 90.276.2946.3
Prijs: +/- € 7,22
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Uitgeverij: Zwijsen De orka van de winter

bo568De Orka van de Winter gaat over de hopeloze strijd van de bewoners van de laatste vikingnederzetting op Groenland tegen de veel sterkere magie van de Eskimo's. Leif kan de doden zien, maar zijn vijand is bereid zelf te sterven om hem vanaf de andere zijde van het graf te verslaan...
ISBN: 90 6692 085 8
Prijs:
Leeftijd: 12+
Uitgeverij: Elzenga
Het masker van de piraat

ISBN:
Prijs:
Leeftijd:
Uitgeverij: ZwijsenDe ring van Ardek

ISBN:
Prijs:
Leeftijd:
Uitgeverij: